8 oct. 2009

Au inceput inscrierile pentru bursele “Inventeaza-ti Viitorul!”

Au inceput inscrierile pentru bursele oferite in cadrul programului national “Inventeaza-ti Viitorul!”, pentru anul scolar/universitar 2010/2011. Candidatii vor completa online formularul de inscriere, accesand pagina Fundatiei Dinu Patriciu, programul „Inventeaza-ti Viitorul!”, sectiunea „Inscrie-te pentru o bursa”.

In termen de 15 zile de la completarea formularului, candidatii trebuie sa trimita prin posta, la adresa Fundatiei (Bld. Mircea Eliade, numarul 2, sector 1, Bucuresti), dosarul efectiv de candidatura, cu toate documentele necesare.

Prin programul „Inventeaza-ti Viitorul!”, Fundatia Dinu Patriciu acorda anual, pe intreaga durata a anului scolar/ universitar, 5.000 de burse in valoare de 200 lei pe luna pentru elevii de liceu, 500 de burse in valoare de 300 lei pe luna pentru studenti, cu posibilitatea prelungirii pentru anii scolari urmatori, in masura in care bursierii dovedesc ca isi mentin sau isi imbunatatesc rezultatele academice. Investitia anuala a fundatiei pentru acest program de burse este de 10'350'000 RON.

Criteriile de atribuire a burselor se bazeaza atat pe merit - media ultimilor doi ani de studii sa fie cel putin egala cu 9,00, cat si pe situatia financiara – venitul net pe membru de familie in ultimele trei luni sa fie inferior pragului de 400 lei pe luna. Evaluarea solicitarilor de burse primite de Fundatie si selectarea beneficiarilor celui mai amplu programe national de burse private “Inventeaza-ti Viitorul!” va fi in sarcina Comitetului de Incredere. Acesta este format din: Ionel Haiduc - doctor in chimie, Presedinte al Academiei Romane; Andrei Plesu - doctor in istoria artei, rector al institutului de Studii Avansate "Colegiul Noua Europa”; Petre Roman - doctor in mecanica fluidelor, profesor la Universitatea Politehnica Bucuresti, Emil Hurezeanu - scriitor si publicist si Dan Pascariu – Presedinte Unicredit Tiriac Bank.

Lansat in luna noiembrie 2007, programul “Inventeaza-ti Viitorul!” derulat de catre Fundatia Dinu Patriciu, sprijina copiii si tinerii cu rezultate bune la invatatura, dar cu situatii materiale precare, astfel incat acestia sa isi continue studiile, la liceu si facultate. Dupa absolvirea acestor cicluri de pregatire si in functie de rezultatele academice, ei pot fi sprijiniti mai departe de Fundatie, prin programul „Orizonturi Deschise”, astfel incat sa isi desavarseasca formatia academica prin studii de master si doctorat in afara tarii.


Toate detaliile pot fi gasite aici.



sursa: student.hotnews.ro



0 comentarii: